Skoči na glavno vsebino

V torek, 4. junija 2024, je ob 18. uri v krajevni knjižnici Divača potekala dobrodelna prireditev “Mavrica dobrote”. Dogodek je bil prežet z glasbo, dramatizacijo in dobrodelnostjo. Prireditev sta vodili učenki pod mentorstvom Suzane Kavčič.  Z glasbenim nastopom je prireditev otvoril Lucas Keser, ki je zaigral na prečno flavto. Prisotne je nagovorila gospa Dragica Kranjec, ki je poudarila pomen dobrodelnosti in sočutja. Učenci podružnične šole Vreme so pod mentorstvom učiteljice Katje Kovačič predstavili dramatizacijo zgodbe “Punčka Maja in marjetka”. Nato je Ida Antonija Grandič zaigrala na flavto in prireditev nadaljevala s prijetnimi melodijami. Sledilo je odprtje razstave likovnih del, ki so jih ustvarili učenci Osnovne šole dr. Bogomirja Magajne Divača pod vodstvom učiteljice likovnega pouka Vesne Marion. Razstavljena dela bodo na ogled tekom poletja v času odprtosti knjižnice. Prireditev je zaključil Grega Vatovec s harmoniko, medtem ko so obiskovalci darovali za otroke v stiski.

Organizatorji so se zahvalili vsem sodelujočim, zlasti gospe Dragici Kranjec, za njihov trud in prispevek k uspehu dogodka. Z druženjem ob drobnem prigrizku, so se obiskovalci lahko še dodatno povezali in pogovorili o pomenu dobrodelnosti. Prireditev “Mavrica dobrote” je tako uspešno združila kulturo, umetnost in solidarnost v nepozaben večer.

Ste že prebrali?

Debeli rtič 2024, 2. del

Debeli rtič 2024, 2. del

Od srede nam je nagajal internet (ga ni bilo) na celotnem območju zdravilišča Debeli rtič, zato tudi ni bilo nobene...

Tedni vseživljenjskega učenja

Tedni vseživljenjskega učenja

Naša šola se je tudi letos pridružila Tednom vseživljenjskega učenja (TVU), ki bodo potekali od 10. maja do 16. junija...

Dostopnost