Skoči na glavno vsebino

Ponedeljek, 27. maj 2024

Končno smo dočakali odhod v 1. šolo v naravi. Naši kovčki so bili tako veliki, da nam zagotovo nič ne bo manjkalo. Namestili smo se in se po odličnem kosilu in kratkem počitku odpravili na bazenski kompleks Termalija. Učence smo glede na plavalno predznanje razdelili v 6 skupin. V bazenu smo porabili veliko energije in komaj čakali večerjo. Med vsemi dobrotami kar nismo vedeli, kaj izbrati. Seveda se nismo mogli upreti slastnemu sladoledu. Ob večernem sprehodu smo si ogledali športno dvorano, še malo poklepetali in sladko zaspali.

Torek, 28. maj 2024

Zbudili smo se v sončno jutro. Po jutranji telovadbi na svežem zraku smo si privoščili obilen zajtrk. Pridno smo izpopolnjevali plavalne veščine s tremi vaditelji in tremi vaditeljicami plavanja. Dan smo nadaljevali s pisanjem razglednic našim najdražjim. Vmes smo še reševali matematične orehe, brali karte o Podčetrtku in se učili medsebojne pomoči. Slavljencu Svenu smo uglašeno voščili in se posneli. Dan smo zaključili z večernim sprehodom.

 

 

Sreda, 29. maj 2024

Po deževni noči nas je zjutraj pričakalo sončno vreme. Telovadba na svežem zraku in zajtrk sta nam dala novih moči za današnje plavanje. Plavalci pridno usvajamo nove tehnike, začetniki pa smo ponosni na svoje prve zamahe. Dan je bil kot nalašč za pohod do Podčetrtka in ogleda njegovih kulturnih znamenitosti. Obiskali smo župana g. Petra Misijo, ki nas je prijazno ogovoril in presenetil s čokoladicami. Ogledali smo si grad, vrtec, osnovno šolo in velik stadion na robu gozda. Dejavnosti so si kar sledile. V likovni delavnici so nastajali unikatni izdelki. Četrtkovih načrtov pa danes še ne izdamo.

 

Četrtek, 30. maj 2024

Za nami je še en dan uživanja in lepih doživetij. Prav vsi smo postali  boljši plavalci, veliki prijatelji in pravi gurmani. Tudi danes smo pridno izpopolnjevali plavalne veščine in osvajali nove tehnike plavanja, da bomo na jutrišnjem preizkusu plavalnega napredka osvojili kar največ  konjičkov in delfinčkov. Na popoldanski plesni delavnici smo utrjevali in ponavljali ljudske plese ter se zabavali ob kvizih in ugankah. Po večerji smo imeli v Zeleni dvorani zaključni večer s tombolo in glasbeno zabavo. Čeprav je  za nami naporen dan, nismo bili zvečer prav nič utrujeni. Jutri nas čaka še preverjanje plavanja in izlet v Čokoladnico Olimje ter na Jelenov greben.

Veselimo se jutrišnjega srečanja z vami, dragi starši. Pričakujte nas med 18. in 18.30 pred šolo. Natančnejšo uro prihoda vam zaradi morebitne gneče v prometu sporočimo s poti po eAsistentu.

Lepo vas pozdravljamo.

Učenci in učiteljice.

 

 

Petek, 31. maj 2024

Po četrtkovem zaključnem večeru, so morale učiteljice v petek zjutraj kar dobro trkati na vrata, da so nas zjutraj prebudile. Po zajtrku smo izvedli  še preizkus plavanja. Prav vsi smo napredovali in osvojili konjičke in delfinčke, bron, srebro in celo zlato.

Po kosilu  smo se z avtobusom odpeljali še v majhno vasico Olimje, kjer smo si ogledali Minoritski samostan z zeliščno lekarno in se  sprehodili po stezi med  več kot 200 zdravilnimi zelišči. Zapeljiv vonj slastne čokolade nas je pripeljal v Čokoladnico Olimje, kjer smo se posladkali s tamkajšnjo domačo čokolado in jo tudi kupili za naše domače.  Sledil je težko pričakovani ogled Jelenovega grebena pod Olimsko goro, kjer je glavna posebnost 150 glava čreda jelenov in muflonov, ki se prosto sprehaja. Učenci smo uživali med jeleni,  jih  božali in krmili s koruzo. Kupili smo tudi spominčke za starše, bratce in sestrice ter si privoščili odličen domači sladoled.

Domov smo se vrnili utrujeni, a zadovoljni, saj smo preživeli pet nepozabnih dni.

 

 

Ste že prebrali?

Izposoja računalnikov

Izposoja računalnikov

Objavljen je drugi javni poziv za brezplačni dostop do računalniške opreme, kjer lahko v korakih preverite, kako do...

Planinski tabor pod Storžičem

Planinski tabor pod Storžičem

Letošnji planinski tabor, ki ga je organiziralo Planinsko društvo Sežana, je potekal med 8. in 12. julijem na zahodnem...

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo

Poletje je že tu in s tem tudi čas počitnic, ko se otroci najraje zabavajo in uživajo v brezskrbnih dneh. Za starše pa...

Dostopnost