Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 25. aprila 2024, smo ob zaključku bralne značke na šoli gostili pisateljico Majdo Koren. Navdušila nas je s pripovedovanjem o svojem ustvarjalnem procesu, knjižnih junakih in življenjskih zgodbah.

V uvodu svojega obiska je delila nekaj ozadij, kako je sploh začela pisati. Kot mama treh fantov in učiteljica razrednega pouka je imela priložnost opazovati svet skozi oči otrok, kar jo je navdihnilo, da je začela ustvarjati zgodbe, ki nagovarjajo mlade bralce. Njene knjige so raznolike in polne domišljije, v njih pa se pojavljajo številni simpatični liki in humorne prigode, ki so pritegnili pozornost naših mlajših učencev.

Na nastopu za predmetno stopnjo pa se je Korenova dotaknila tudi pomembne teme, kako se soočiti z izzivi, ki jih prinaša sodobna tehnologija, še posebej s spletnimi ljubezenskimi prevarami. Učence je opozorila na pomembnost varne in odgovorne rabe interneta.

Na tem mestu še enkrat poudarimo, kako pomembno je branje za razvoj domišljije, ustvarjalnosti in znanja, zato naj nas njen obisk spodbudi k nadaljnjemu raziskovanju sveta knjig in domišljije.

Vsem učencem, ki so uspešno zaključili bralno značko, pa še enkrat čestitamo!

Alenka Tomazin

 

 

Ste že prebrali?

Dostopnost