Skoči na glavno vsebino

Letos je bilo na naši šoli ponovno organizirano dvotedensko počitniško varstvo. Poskrbljeno je bilo za pestrost, da je bil uvod v počitnice s prehodom tako malce lažji. Že prvi dan so divaški gasilci poskrbeli, da so učenci spoznali gasilske vaje in se pri tem prijetno ohladili. V prvem tednu so obiskali Muzej filmskih igralcev in si ogledali kultni slovenski film Sreča na vrvici. V drugem tednu so se odpravili na pohod in ogled Škocjanskih jam. Celoten izlet so opravili kar peš, kar je pohvalno. V Dolnjih Ležečah so si med potjo ogledali razstavo umetnin, ki jih je izdelal upokojeni učitelj Janko Sila.  Zadnji dan počitniškega varstva je bil še posebej zanimiv. Učenci so obiskali divaško knjižnico, kjer so si lahko ogledali razstavo Grafike in slike Stojana Zafreda ter poslušali pravljico Ko gre volk na dopust, ki jo je doživeto prebrala knjižničarka Tanja Bratina Grmek. Za zaključek so si v šolskem večnamenskem prostoru ogledali predstavo baletne šole Divača Kdo je napravil Vidku srajčico, ki je bila naravnost odlična.

Izvajalci počitniškega varstva smo pripravili številne ustvarjalne delavnice. Učenci so izdelali lutke, volnene zapestnice, tangrame, okvirje za fotografije počitniških dogodivščin, risali so podvodni svet in naslikali morje na platnu. Učenci so razvajali tudi svoje brbončice, saj so se posladkali s sladoledom in palačinkami, ki so si jih sami pripravili. Preizkusili so svoje pevske talente, ko smo v četrtek pridušili luči in se lotili karaok, kjer smo najraje peli pesmi, ki so nas v mislih popeljale v morske kraje. Vsakodnevno so učenci urili svoje gibalne spretnosti v različnih športnih in štafetnih igrah ali se igrali na šolskem vrtu, kjer je bila gugalnica velikanska atrakcija.

Za nami sta dva prijetna in zanimiva tedna, pred nami pa še veliko počitniških dni, za katere upamo, da bodo ustvarjalni, zabavni in zanimivi. Do ponovnega srečanja pa želimo veliko sončnih, sproščenih dni, da si tudi šolske klopi spočijejo in se pripravijo na nove izzive.

 

Izvajalci počitniškega varstva

Ste že prebrali?

Planinski tabor pod Storžičem

Planinski tabor pod Storžičem

Letošnji planinski tabor, ki ga je organiziralo Planinsko društvo Sežana, je potekal med 8. in 12. julijem na zahodnem...

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo

Poletje je že tu in s tem tudi čas počitnic, ko se otroci najraje zabavajo in uživajo v brezskrbnih dneh. Za starše pa...

Dostopnost