Skoči na glavno vsebino
Učenci 5. razreda so leto zaključili z medpredmetnim povezovanjem. Navkljub številnim virozam so si petošolci pričarali prijetno predpraznično vzdušje z ustvarjanjem, okraševanjem, petjem, sprehodi, nastopi in peko palačink, s katerimi so si posladkali zadnji šolski dan v letu 2022.

Pri likovnem pouku so oblikovali predloge, kako bi okrasili učilnice. Izdelali so načrt. Porazdelili so si dela in naloge za izdelavo ter se dogovorili, da bodo uporabili le naravni in odpadni  material. Dva učenca sta iz suhih vej nabranih  v gozdu oblikovala jelko v učilnici. Pri športni vzgoji so med razgibavanjem v borovem gozdičku nabirali storže za okrasitev učilnic. Pripravili so tudi okvirni načrt za izdelavo snežaka pred šolo. Pri glasbi so se učili petja prazničnih pesmi v slovenščini, italijanščini in angleščini. Praznični nastop učencev, ki se glasbil učijo v glasbeni šoli, je žal zaradi bolezni odpadel. Na naravoslovnem dnevu so se učili osnov prve pomoči in pravil zdravega življenjskega sloga. Ta znanja nam vedno prav pridejo, še posebej v prazničnih dneh. Raziskovali so decembrske praznike in se pri starejših osebah pozanimali, kako so praznovali včasih. Pripravili so poročila in svoje ugotovitve predstavili sošolcem.

December je bil poleg nabiranja znanja in ocen, v prijetnem veselem vzdušju pričakovanja praznikov in novoletnih počitnic. Učenci petih razredov želimo vsem skupaj prijetno, zdravo, veselo in sladko leto 2023!

Danila Grželj, Martin Fabčič in Anamarija Meglič

Ste že prebrali?

Dostopnost