Skoči na glavno vsebino

Po dolgih dveh letih smo se v sredo, 22. junija, z učenci naše šole ponovno odpravili na ekskurzijo v Lignano Sabbiadoro. Udeleženci so bili tisti učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost ali obvezni/neobvezni izbirni predmet italijanščina.

Po sprostitvi protikoronskih ukrepov v Italiji, se je za vrnitev v naš že (pred leti) tradicionalni Lignano Sabbiadoro odločilo 75 otrok od 3. do vključno 9. razreda naše šole.

Odpravili smo se z dvema avtobusoma. Prvi je odpeljal avtobus, ki je bil namenjen v Acquasplash z učenci in učenkami višjih razredov, potem pa še avtobus s tistimi iz nižjih razredov, ki so lahko izbirali svojo destinacijo med Parco-m Junior ter živalskim vrtom.

Kdor se je odločil za bolj športni dan, je izbral zabaviščni park Parco Junior, kjer je lahko užival na različnih atrakcijah, kot so labodi, podmornica, prosti pad, vožnja z avtomobilčki, itd. Tudi učenci od 5.razreda dalje so v Acquasplash-u merili svoj srčni utrip na toboganih in drugih atrakcijah v vodnem parku.

Tretja skupina, ki pa se je odločila za boljše spoznavanje živalskega sveta, se je odpravila v živalski vrt Punta Verde. Videli smo veliko mladičkov, ki so popestrili živalski vrt poleg vseh starejših živali. Učenci so bili navdušeni nad nekaterimi vrstami živali, ki so manj znane ali pa jih prej niso poznali.

Okoli poldneva nas je v Lignanu ulovil tudi dež, ki je le za malenkost osvežil ta vroč dan, seveda pa otrok ni ustavil – ne samo pred uživanjem na bazenih, ampak tudi tam, kjer atrakcije niso bile vodne in so postale »vodne« ob dežnih kapljah.

Otroci so se okoli 16.30 ure vrnili nazaj v Divačo, polni novih vtisov in seveda prepričani, da je vredno naš izlet ponoviti. Čez dobro leto. Ali pa mogoče kdo še prej, med prihajajočimi poletnimi počitnicami.

Vsem skupaj lepe počitnice, buone vacanze 2022!

Alma Volk, Tanja Trebec Benedejčič, Anja Abram, Timea Gal, Barbara Rodica, Monika Ščuka in Petra Rakovec

no images were found

Ste že prebrali?

Čeljustniki ponovili lanski uspeh

Čeljustniki ponovili lanski uspeh

Za šolsko ekipo First Lego League je že šesta sezona. V letošnji sezoni se je šolska ekipa Čeljustniki spopadla s...

Prireditev v znamenju rožic

Prireditev v znamenju rožic

»Lepa si, ko te jutro prebudi. Lepa, ko utrujena zaspiš. Lepa, ko se nasmejiš in ko oči napolnijo ti solze« so verzi,...

Dostopnost