Kako se je vse skupaj začelo? Z negotovim predlogom naših osmošolk. In ko so razredničarke privolile, so se oči zaiskrile in šlo je zares. V petek, 10. 6. 2022, je med osmošolci vladalo posebno vzdušje, saj smo komaj čakali, da končno prespimo v šoli.

Kar petintrideset se nas je v šolo vrnilo nazaj s spalnimi vrečami, potovalkami, vrečkami kokic in čipsa. Z namenom, da bo večer potekal v druženju in zabavi, smo učiteljicam v skrb oddali naše elektronske prijatelje in nabrala se jih je kar cela škatla.

Najprej je bilo treba razrede spremeniti v spalnice, nato pa so do večerje sledile različne aktivnosti. Pija nas je popeljala v svet plesa, Griša pa nas je naučil osnov ruščine. Čisla, odin, dva, tri, četyre, pjat’ … smo šteli. Uf, kako je težko.

Fantje so bili zadolženi za pripravo kurišča, dekleta pa so medtem pripravile goro okusnih palačink. Z obiskom in polno košaro slastnih češenj sta nas prijetno presenetili šolska psihologinja Barbara in njena psička Kari. Ob njenih vragolijah prav nihče ni ostal ravnodušen. Pod mentorstvom psihologinje smo se preizkušali v fotografiranju optičnih iluzij. Ob tem smo se res zabavali.

Pred napornim večerom smo se okrepčali s pico in pripravili večnamenski prostor za večerni ples. Komaj smo čakali, da se stemni. Na šolskem vrtu smo najprej zakurili ogenj. Vzdušje nam je polepšal Ruben s harmoniko. Zavrteli smo se v ritmu Golice, pekli hrenovke in krompir v žerjavici. Pod vodstvom učitelja Tilna in učiteljice Polone smo se prelevili v astronome in občudovali zvezdnato nebo.

In končno je bil tu tako težko pričakovan ples, ki se je zavlekel dolgo v noč. Čeprav smo bili že pošteno utrujeni od dolgega dne, pa smo učilnice spremenili še v kinodvorane.

Ura je bila že krepko čez polnoč, imeli smo si še ogromno za povedati in tako smo bedeli, se smejali in se pogovarjali do … Naslednje jutro pa zajtrk, pospravljanje in jutranja joga pod vodstvom mentorice Taje Tavčar.

Ja, kar prehitro je vse skupaj minilo. In zanimivo, telefonov sploh nismo pogrešali. Pojavili pa so se že novi predlogi: res je bilo fajn in takšno druženje bo treba ponoviti!

Osmošolci, razredničarki Polona in Martina ter sorazrednik Tilen

Ste že prebrali?

Zimsko humorni kulturni dan 

Zimsko humorni kulturni dan 

Učenci so v preteklih tednih pri pouku spoznali humorno prozo mladinskega pisatelja Primoža Suhadolčana. Učencem smo...

Osmi Teden pisanja z roko

Osmi Teden pisanja z roko

Tudi letos smo na podružnični šoli Vreme obeležili Teden pisanja z roko, s katerim se ozavešča pomen ohranjanja...

Pohod po Poti vodnih zakladov

Pohod po Poti vodnih zakladov

V nedeljo, 23. 1. 2023 je planinsko društvo Sežana organiziralo pohod za šolsko mladino po Poti vodnih zakladov- "V...