Skoči na glavno vsebino

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši, cenjeni sodelavci. 

Poletje se počasi poslavlja, kmalu bo v deželo stopila jesen. Nov letni čas prinaša spremembe, ki pomenijo pestrost, dinamiko. Na šolskem področju je 1. september ločnica počitniškega dela in pravega šolskega dela, povezanega s temeljno dejavnostjo – učenjem.

V šolskem letu 2023/2024 bomo moči usmerili v kakovostno učenje in poučevanje s ciljem usposabljati učence za vseživljenjsko učenje, spoštovanje kulturne tradicije in ozaveščanja in ravnanja v skladu z obče človeškimi vrednotami. V to delo bomo vključeni pedagoški delavci, učenci in starši, ki bomo vsak po svojih močeh in pristojnostih prispevali k uresničitvi teh ciljev. Tako bomo »svoja življenja obogatili s stvarmi, ki so vrednote, ne pa s stvarmi, ki imajo vrednost«.

Drage prvošolke in prvošolci, za vas je vstop v šolo zagotovo velik korak in skupaj z vašimi starši čutite še posebno vznemirljivost. Naj šola postane vaša prijazna spremljevalka, ki vas bo bogatila z znanjem, spodbujala radovednost in v kateri boste pletli prijateljske vezi.  Želim, da šolo radi in z veseljem obiskujete in se v njej počutite varno.

Da bo pot v šolo varna, smo odgovorni vsi, ki vstopamo v šolo kot pešci ali vozniki.  Bodimo previdni, ko hodimo ali kolesarimo  po šolskih poteh, ko prečkamo cesto. Kot vozniki bodimo pazljivi, posebno v okolici šol, upočasnimo vožnjo, parkirajmo na dovoljenih mestih, upoštevajmo cestnoprometne predpise.

Prijetno in uspešno  delo v novem šolskem letu  želim učencem, učiteljem in staršem. 

 

Damijana Gustinčič, ravnateljica

Ste že prebrali?

Izposoja računalnikov

Izposoja računalnikov

Objavljen je drugi javni poziv za brezplačni dostop do računalniške opreme, kjer lahko v korakih preverite, kako do...

Planinski tabor pod Storžičem

Planinski tabor pod Storžičem

Letošnji planinski tabor, ki ga je organiziralo Planinsko društvo Sežana, je potekal med 8. in 12. julijem na zahodnem...

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo

Poletje je že tu in s tem tudi čas počitnic, ko se otroci najraje zabavajo in uživajo v brezskrbnih dneh. Za starše pa...

Dostopnost