Skoči na glavno vsebino

Učenci planinskega krožka so se skupaj z učenci iz Dutovelj in s planinskim društvom Sežana pod vodstvom vodnice Vesne Pečar in Pike Trkman ter mentoric Petre Rakovec, Doroteje Kavčič in Monike Ščuka podali na štiridnevni planinski tabor na Kočo pod Bogatinom. Tabor je potekal od 29. 6. do 2. 7., nanj pa so se odpravili malo bolj izkušeni mladi planinci.

Z učenci smo se v četrtek, 29. 6. z vlakom odpeljali iz Sežane proti Bohinjski Bistrici, od tam pa še z avtobusom do Ukanca. Pod slapom Savica smo se okrepčali s sendviči in se pretegnili z igro badmintona. Nato smo na tovorno žičnico natovorili našo prtljago in drugo planinsko opremo. S planinskim nahrbtnikom smo se odpravili najprej proti Domu na Komni, kjer smo prevzeli prtljago in z njo vred prepešačili še cca 15 min do Koče pod Bogatinom. Najprej smo se nastanili po sobah, nato pa smo odšli na kosilo. Sledil je večerni sprehod, na katerem smo se učili o tamkajšnjem rastlinstvu. Naslednji dan smo se po zajtrku zgodaj odpravili na daljšo turo proti Triglavskim jezerom. Obiskali smo Črno jezero, od tam pa smo preplezali delček poti in se povzpeli proti Dvojnemu jezeru. Po počitku in malici smo se odpravili nazaj proti Koči pod Bogatinom. Po kosilu so sledile športne igre, po večerji pa družabni večer, kjer smo se eni manj, drugi bolj spretno preizkusili v igranju briškole. Tretji dan smo imeli slabše vremenske razmere, a nas te niso ustavile. Skupaj smo se odpravili proti Bogatinskemu sedlu, od tod pa najbolj vzdržljivi še na 2003 m visoko Lanževico, kjer smo se z ostanki snega še malo kepali. Po povratku je sledilo kosilo, po kosilu pa še orientacija s kompasom in zemljevidom ter planinski kviz z vprašanji iz tekmovanja Planina in gore ter z vprašanji o značilnostih in zanimivostih našega tabora. S tem smo preverili, kateri učenci so ob pohodih najbolj prisluhnili razlagi naših planinskih vodnikov. Zmagovalci planinskega kviza so dobili za nagrado kakav in žeton za tuširanje. Zadnji dan smo se spustili s prtljago vred do Ukanca, od tam pa smo z avtobusom prispeli do Bohinjske Bistrice. Privoščili smo si hamburger ter se kopali v sotočju Save Bohinjke in Save Dolinke. Sledil je povratek domov z vlakom. Približno ob 20.00 smo malo utrujeni, a srečni in celi prispeli nazaj v Sežano.

Ste že prebrali?

Debeli rtič 2024, 2. del

Debeli rtič 2024, 2. del

Od srede nam je nagajal internet (ga ni bilo) na celotnem območju zdravilišča Debeli rtič, zato tudi ni bilo nobene...

Tedni vseživljenjskega učenja

Tedni vseživljenjskega učenja

Naša šola se je tudi letos pridružila Tednom vseživljenjskega učenja (TVU), ki bodo potekali od 10. maja do 16. junija...

Dostopnost