Skoči na glavno vsebino
Petošolci so se, z novo pridobljenim kolesarskim izpitom, v spremstvu učiteljev odpeljali v Povir, kjer so pridobivali nova znanja in veščine v družinskem podjetju Kamnoseštvo Tavčar in pri učiteljici joge Taji Tavčar. Ob pomoči učiteljice jahanja Urše Vadnjal so se preizkusili v jahanju konj.

V kamnoseštvu je Nika Tavčar petošolce ob prihodu postregla z bomboni in jim predstavila kamnoseško delavnico ter nekaj različnih postopkov obdelave kamna. Učenci so sami izklesali poljubne motive na brušeni marmorni plošči. Taja Tavčar je učencem na delavnici predstavila nekaj sprostitvenih tehnik gibanja in dihanja. Posebno doživetje za učence pa je bilo jahanje konja ob pomoči Urše Vadnjal. Učenci so bili vidno zadovoljni in hvaležni za vsa doživetja.  Za konec so učenci odkolesarili v Divačo, kjer so svoja doživetja hiteli pripovedovati svojim prijateljem.

Prostovoljcu Dušanu Peterlinu, ki nas je na poti spremljal s kolesom, Niki Tavčar iz Kamnoseštva Tavčar, učiteljici joge Taji Tavčar in učiteljici jahanja Urši Vadnjal, se iskreno se zahvaljujemo za njihov čas, prijaznost in znanja, ki so jih podelili z učenci.

Ste že prebrali?

Dostopnost