Skoči na glavno vsebino
V ponedeljek smo se učenci PŠ Senožeče odpeljali v Botanični vrt Sežana. V objemu bujnih in častitljivo starih dreves smo prisluhnili vodički Meliti, ki nam je razkrila marsikatero skrivnost  in pripovedke o družini Scaramangà, vili Mirasasso in njenem vrtu.

Vrt ob vili Mirasasso je prostor izjemne tujerodne narave in kulturne zakladnice. Z različnimi obrazi je vrt očarljiv v vsakem letnem času. In prav v tem pozno pomladnem času je vrt nekaj posebnega. Resnično žari  in  diši ob bujnem cvetenju vrtnic, hortenzij, travniških rož. Lepoto vrta pa okrona še čudovito ptičje petje.

Veliko časa smo se pomudili v rastlinjaku iz leta 1890, za spoznavanje kraške pokrajine in njenega rastlinstva pa smo se ustavili v  Interpretacijskem centru kraške vegetacije. Zanimiv film o nastanku Krasa nas je popeljal tisoče let nazaj v zgodovino.  Zabavali smo se ob interaktivnih tablah in z odpiranjem skrivnostnih okenc spoznavali živali in rastline, ki domujejo na Krasu.

Za zaključek smo obiskali še Kosovelovo knjižnico, kjer so nam knjižničarke premierno zaigrale  novo nastalo igro, kjer coprnica premika suhe kraške zidove. Vas zanima, kaj se je zgodilo s coprnico? Tega vam ne izdamo. Kar sami si boste morali ogledati predstavo v Kosovelovi knjižnici.

Polni novih vtisov smo se srečno vrnili nazaj v Senožeče.

Učiteljice

Ste že prebrali?

Zlata sobota

Zlata sobota

V soboto, 13. 4. 2024, je v Gorici (Italija)  potekalo pevsko tekmovanje otroških in mladinskih zborov. Tekmovanje je...

Dan žena v Senožečah

Dan žena v Senožečah

Ob dnevu žena so se v nedeljo,  10. 3. 2024, na proslavi v Dvorani Rudolfa Cvetka v Senožečah,  v kulturnem programu...

Juhuhu, pust je tu!

Juhuhu, pust je tu!

Pustni torek je privabil v šolo prav posebne učence. Po učilnici so poplesavale princeske, s črkami so se mučili...

Dostopnost