Skoči na glavno vsebino

Za šolsko ekipo First Lego League je že peta sezona. V letošnji sezoni se je ekipa spopadla z aktualno temo energije, tako na projektni ravni, kot na predpisanem polju, kjer potekajo tekmovanja robotov. V januarju smo se udeležili kvalifikacij, ki so potekla v Šentjerneju na Dolenskem in se uvrstili na državno tekmovanje, kar je pomenilo dodatno motivacijo, da se je ekipa, ki jo sestavljajo Andrej Starc, Aljaž Adam, Jaka Iskra, Blažka Grižon, Klara Felicjan, Anja Kocjančič, Ian Ovid Juh  in Zarja Gec, ponovno zakopala v delo in poizkusila čim bolje dodelati delo robota na polju in projekt.

Tekmovanje First Lego League je svetovno tekmovanje v katerem po vsem svetu tekmuje na desettisoče ekip. Za slovenijo ga že od vsega začetka organizira organizator in izvajalec programa in dogodkov FIRST LEGO Liga v Sloveniji, organizacija Super Glavce. Tokratni finale je potekal na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, ki je prijazno ponudila svoje prostore. Obenem pa je poleg slovenskega finala potekalo še regijsko srečanje ekip iz Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Črne gore. Dogodek je potekal v veselem, bučnem in tekmovalnem vzdušju.

Čeprav ekipa ni osvojila nobenega od pokalov, pa je v skupnem seštevku dosegala 10. mesto, kar je z vidika, da se je pomerila ne samo s Slovenskimi ekipami ampak tudi z najboljšimi ekipami iz Balkana, solidna uvrstitev. Več utrinkov iz tekmovanja najdete tukaj, kratek video pa tukaj.

Čestitamo ekipi.

Mentorji: Iztok Felicjan, Lucija Prihavec Mahorčič, Emil Velikanje

Ste že prebrali?

Dostopnost