V četrtek, 24. 11. 2022, je na šoli potekal projekt Kuhnapato, ki mlade spodbuja k zdravemu, trajnostnemu in odgovornemu načinu življenja in uči skrivnosti domače, lokalne kuhinje. Otrokom pomaga razvijati številne veščine in pridobivati pomembna znanja o domačih tradicijah in dediščini, kar jim koristi tudi pozneje v življenju.

V tokratni ediciji projekta so učenke 7. in 9. razreda skupaj z gospemi iz Divače, ki jih je ga. ravnateljica Damijana Gustinčič povabila k sodelovanju, pripravile kraško joto in jabolčni zavitek iz domačega vlečenega testa. Skuhane dobrote so učenke za kosilo postregle prvošolcem, ki so z navdušenjem pojedli in vse “pomazali”. Na obisk in sladico smo povabili tudi učence iz Centra za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan, enote Divača.

Čut za hrano in vse povezano z njo ter povezovanje mlajših in starejših generacij, predstavlja motivacijo za vse skupine, ter bogastvo in vrednoto, ki ju je potrebno skrbno varovati in predajati in ohranjati.

Veseli smo, da se lahko vključujemo v projekte, ki povezujejo formalne in neformalne učne procese in skozi delo in učenje krepimo vezi. Vsi udeleženci že nestrpno pričakujemo naslednjo možnost za izvajanje projekta.

Mentorica Monika Ščuka z učenci.

 

Ste že prebrali?

Pohod po Poti vodnih zakladov

Pohod po Poti vodnih zakladov

V nedeljo, 23. 1. 2023 je planinsko društvo Sežana organiziralo pohod za šolsko mladino po Poti vodnih zakladov- "V...

Naši košarkarji področni prvaki

Naši košarkarji področni prvaki

V četrtek je v Sežani potekalo področno prvenstvo v košarki za starejše dečke. Naši košarkarji so zmagali obe tekmi in...