Na Osnovni šoli dr. Bogomirja Magajne Divača so s planinskim krožkom začeli že leta 1976. Na začetku je bilo vanj vključenih približno 100 učencev, potekal pa je pod vodstvom mentoric planinske dejavnosti. Mladi divaški planinci so se udeleževali pohodov, ki jih je organiziralo in vodilo PD Sežana. Poleg pohodov so sodelovali tudi na regijskih tekmovanjih Mladina in gore in se uvrščali na državna tekmovanja. Še posebej množično so se člani planinskega krožka udeleževali Srečanj mladih planincev na Vremščici, kjer so sooblikovali kulturni program.

Danes obiskuje krožek  70 otrok od 1. do 9. razreda. Pod vodstvom mentoric se udeležujejo zimskih in poletnih taborov ter izletov, ki jih za mladino razpiše Planinsko društvo  Sežana.

Za zaslužno in uspešno delo v planinski dejavnosti je  Osnovna šola dr. Bogomirja Magajne Divača, na predlog Planinskega  društva Sežana, prejela  Zlati častni znak Planinske zveze Slovenije.

Častitljivo priznanje je bilo podeljeno na prireditvi PD Sežana, 23. 11. 2022,  ki letos praznuje 70. obletnico svojega uspešnega delovanja. Prireditev so popestrile pevke Mladinskega pevskega zbora naše šole z zborovodkinjo Anito Penko Maslo.

Barbara Rodica, mentorica planinskega krožka

 

 

Ste že prebrali?

Zimsko humorni kulturni dan 

Zimsko humorni kulturni dan 

Učenci so v preteklih tednih pri pouku spoznali humorno prozo mladinskega pisatelja Primoža Suhadolčana. Učencem smo...

Osmi Teden pisanja z roko

Osmi Teden pisanja z roko

Tudi letos smo na podružnični šoli Vreme obeležili Teden pisanja z roko, s katerim se ozavešča pomen ohranjanja...

Pohod po Poti vodnih zakladov

Pohod po Poti vodnih zakladov

V nedeljo, 23. 1. 2023 je planinsko društvo Sežana organiziralo pohod za šolsko mladino po Poti vodnih zakladov- "V...