Skoči na glavno vsebino

Na podružnični šoli Vreme  že peto leto zapored organiziramo projekt Tedni vseživljenjskega učenja. Dejavnosti, ki smo jih izvedli v tednih od 9. maja do 12. junija, so bile namenjene učencem in so se izvajale brezplačno.

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in se izvaja v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim se opozarja na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.

Pripravili smo pester nabor zanimivih dogodkov, s katerimi smo dodatno obogatili dogajanje na naši šoli. V šestih različnih delavnicah so učenci razvijali pozitiven odnos do sprejemanja novega znanja, otrokom smo predstavili različne poti učenja, spodbujali njihovo vedoželjnost ter željo po odkrivanju neznanega.

Izvedli smo naslednje aktivnosti:

  • Slaščičarska delavnica: pod vodstvom Tanje in Katarine Gec, so učenci spoznavali različne tehnike in postopke priprave slaščic. Preizkusili so se tudi v peki in okraševanju slaščic.
  • Kamišibaj urica: učenci so spoznavali kamišibaj ter prisluhnili zgodbam in pesmi, ki so jih pripovedovale učenke iz Divače pod mentorstvom Vesne Marion.
  • Ustvarjalna delavnica: učenci so imeli možnost izdelovanja unikatnih izdelkov iz papirja, pod mentorstvom Katje Kovačič.
  • Karate: KK Bushi iz Divače je predstavil zgodovino ter osnove karate. Učenci so se pod mentorstvom Biljane in Sanje Frank preizkusili karate vadbo.
  • Spoznavanje domačega kraja z lokalno vodičko: učenci so spoznavali kulturno dediščino Vremskega Britofa. Lokala vodička Helena Zrnec Vidmar jim je posredovala veliko zgodovinskih informacij.
  • Frizerska delavnica: učenci so spoznavali delo frizerja, ogledali so si pripomočke ter oblikovali svojo pričesko, za kar je bil zaslužen frizer Nejc Matjažič.

Vsem zunanjim izvajalce, ki so pripomogli k izvedbi delavnic, se iskreno zahvaljujemo.

Več o dogajanju si lahko ogledate v foto utrinkih.

 

Ste že prebrali?

Pravljica na potujoči knjižnici

Pravljica na potujoči knjižnici

Potujoča knjižnica, Osrednje knjižnice Srečka Vilharja iz Kopra, že vrsto let obiskuje vremske otroke. Učenci si lahko...

Pust, pust, krivih ust

Pust, pust, krivih ust

Današnji pustni torek je bil ustvarjalno pisan in igriv. V šolo so navsezgodaj zjutraj prihajale nasmejane maškare v...

Dostopnost