Skoči na glavno vsebino

V sredo, 20. 10. 2021, je ob 10. uri na matični šoli v Divači potekala vaja evakuacije iz šolskih prostorov. Zaradi požara smo poklicali Prostovoljno gasilsko društvo Divača. Vsi učenci in zaposleni smo zapustili šolske prostore, pri tem uporabili  glavni in službeni izhod šole, izhode iz  telovadnice in  štirih učilnic. Na zbirno mesto, to sta športni igrišči za šolo, smo prišli v 4 minutah. Deset dobro opremljenih  prostovoljnih gasilcev je   v 10-tih minutah prišlo  v šolo in pogasilo požar. Pregledali so šolske prostore in nato obvestili ravnateljico, da je vrnitev v šolo varna.

Po uspešni evakuaciji so si učenci 1. triletja ogledali gasilsko opremo in vozila, gasilci so radovednim učencem predstavili delo gasilcev.

Zahvaljujemo se članom PGD Divača za uspešno izpeljano vajo evakuacije, ki nas je opolnomočila za pravilen odziv, če bi kdaj resnično morali na hitro zapustiti šolske prostore.

Damijana Gustinčič
Fotografije: Anamarija Meglič

(Visited 1 times, 1 visits today)

Ste že prebrali?

Šolska TV – septembrska oddaja

Šolska TV – septembrska oddaja

Učenci interesne dejavnosti Šolska TV so zavihali rokave in posneli prvo oddajo šolske televizije. Vabimo vas k ogledu...

Skok v prvi razred

Skok v prvi razred

V novo šolsko leto 2023/2024  je na centralno šolo prvič vstopilo osemintrideset prvošolcev. Pod mentorstvom...

Evropski dan jezikov na naši šoli

Evropski dan jezikov na naši šoli

Letošnje leto smo se odločili, da obeležimo EDJ na igriv način. Preko ugank smo se po oddelkih učili besede v nam manj...

Dostopnost