Tekmovanje v streljanju z zračno puško in pištolo
Prispeval Mirjam Trampuž    Ponedeljek, 28 Januar 2013   

V posameznih starostnih kategorijah so se v streljanju s serijsko zračno puško pomerili s tekmovalci iz Postojne, Ilirske Bistrice, Cerknice, Vrhnike, Rakeka, Starega trga pri Ložu in Dutovelj. Učenci naše šole so  nastopali v pravem športnem duhu in pri streljanju dali vse od sebe. Dosegli so kar nekaj lepih uvrstitev med prvih deset, med katerimi velja še posebej omeniti uvrstitvi strelk Alje Nuhanović, ki je dosegla 4. mesto in 5. mesto Špele Resman v kategoriji »mlajše učenke- posamezno«. V kategoriji »cicibani« so 3. mesto ekipno dosegli Tine Rojc, Kavčič Lenart in Hlad Miha.

V tekmovanju s pištolo se je v hudi konkurenci z dijaki (kategorija tekmovalcev letnik 1993 in mlajši) izvrstno odrezal devetošolec Blaž Čič, ki je z mirno roko in natančnim očesom dosegel odlično 3. mesto. Da se v strelskem krožku Divača pod budnim očesom mentorja Zdravka Grahorja urijo dobri strelci, dokazuje tudi prvo mesto bivšega učenca OŠ Divača v isti kategoriji, Jožeta Čeparja.

Vsem tekmovalcem in mentorju iskreno čestitamo za tekmovalni duh in lepe rezultate ter vam  želimo še veliko športne motivacije pri nadaljnjih treningih!

Napisala: Franja Čok