Skoči na glavno vsebino

Zaključni nastop Otroškega pevskega zbora, Mladinskega pevskega zbora, italijanščine in nemščine na OŠ Divača in PŠ Vreme

V četrtek, 25. maja, je okoli 100 učencev stopilo na oder prelepe dvorane Rudnik Vreme v Famljah.

Zbrali so se pevci otroškega in mladinskega pevskega zbora ter učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost in neobvezni izbirni predmet italijanščine in nemščine in predstavili delček tega, kar so se naučili v letošnjem šolskem letu.

Prvotno je bilo načrtovano, da bi se predstavili vsi učenci naše šola, vključno z učenci pevskega zbora in italijanščine na PŠ Senožeče. Žal je bolezen načrte spremenila, tako da se bodo učenci PŠ Senožeče predstavili na svojem nastopu.

Na začetku se nam je predstavil Mladinski pevski zbor pod vodstvom učiteljice Anite Penko Maslo. Na klavirju je vse zbore  spremljal Matej Barič.

Prisluhnili smo ljudski pesmi »Navzgor se širi rožmarin«.

Nadaljevali sta prvi dve skupini, ki obiskujeta interesno dejavnost italijanščino iz 1. in 2. razreda. Prvošolčki so nam pokazali, kako pleše Arlecchino, drugošolci pa so nam predstavili italijansko abecedo (l’alfabeto).

Sledile so pesmi Otroškega pevskega zbora 1. in 2. razreda, ter 2. –  5. razreda, pod vodstvom učitelja Martina Fabčiča. Slišali smo pesem o čudežni šolski klopi, »Biži, cori, teci«, ter špasno pesem in izštevanko.

Tudi tretješolci, četrtošolci in petošolci, ki obiskujejo italijanščino so se z učiteljicama Almo Volk in Moniko Ščuka pripravili na nastop. Najprej so nam pokazali ples »Tutti in forma con Bidù«, deklamirali pesem o mesecih (»I mesi«) in zapeli, kaj lahko počnemo v prostem času (»Un cocomero tondo tondo«).

Dekleta iz Mladinskega pevskega zbora so nam zapele angleško pesem »Dansi Na Kuimba«.

Učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost nemščina so tudi pripravili dve pesmi, »Es war eine Mutter« o letnih časih in tudi nam Slovencem znano pesem »Wenn du fröhlich bist« Ko si srečen«). Učencem je bila mentorica učiteljica Timea Gal.

Na koncu se je učiteljica Anita Penko Maslo zahvalila učenkam, ki so bogatile s svojimi glasovi Mladinski pevski zbor iz Divače celih devet let in jim zaželela srečno na nadaljnji poti v življenju, kajti dekleta se od nas z letošnjim šolski letom poslavljajo.

Vsi skupaj smo na koncu zapeli pesem »Ko se smeješ«.

Lepo vas pozdravljamo do naslednjega leta

Arrivederci all’anno prossimo

auf Wiedersehen bis nächstes Jahr

Zapisala: učiteljica Alma Volk, mentorica italijanščine
Učitelji mentorji: Anita Maslo Penko, Martin Fabčič, Timea Gal in Monika Ščuka
Foto: Nataša Adam

Ste že prebrali?

Zlata sobota

Zlata sobota

V soboto, 13. 4. 2024, je v Gorici (Italija)  potekalo pevsko tekmovanje otroških in mladinskih zborov. Tekmovanje je...

Dostopnost