Skoči na glavno vsebino

Za vikend od 13. do 15. maja so mladi planinci spoznavali gorenjske bisere v kotičku Bohinjske Bistrice. Tja so v sodelovanju s Planinskim društvom Sežana s planinskim krožkom odšli tako najmlajši pa tudi starejši učenci, od 1. pa vse do 8. razreda, prav tako pa tudi nekateri učenci dutovljske šole.

Prvi dan smo se v Bohinjski Bistrici nastanili v sobe hostla Pac, v katerem smo bili nastanjeni cel vikend.

Prvi dan je bil namenjen spoznavanju učencev med seboj. S tem se je pričela igra Skrivni prijatelj, pri kateri je vsak učenec izžrebal svojega skritega prijatelja, za katerega je moral skrbeti ves vikend. Prav tako smo uživali tudi v družabnih igrah, badmintonu, nogometu in pink ponku.

Drugi dan smo se že zgodaj takoj po obilnem zajtrku odpravili na pohod okrog jezera, čez vas Stara Fužina na Vogar. Pot je bila strma, a poplačali so jo lepi razgledi na Bohinjsko jezero.

Na vrhu so nas pogostili s slastnim kosilom, nekateri pa so se posladkali tudi s palačinkami.

Prejeli smo žige in se pred odhodom še nekoliko odpočili v koči, saj nas je ujela ploha. Pot je bila mokra, a nas to ni ustavilo, saj smo žee komaj čakali popoldanski počitek.

Pred večerjo nas je obiskal alpinist David Rogelj, ki nam je predstavil planinsko opremo in nas ozavestil o varni hoji po hribih. Pripravil nas je tudi na plezanje po živih stenah, ki je sledilo naslednji dan.

Po večerji smo imeli zabavni program, na katerem so se sobe predstavile z raznimi točkami, s katerimi so pokazali svojo inovativnost in ustvarjalnost. 

Sobotni večer je minil mirno in v tišini, saj so otroci po napornem dnevu in polni vtisov hitro zaspali.

In že je bila tu nedelja. Jutro se je po zajtrku pričelo s plezanjem po živi steni ob Bohinjskem jezeru, kjer smo se urili v plezalnih spretnostih, najbolj pogumni pa so splezali vse do zvončka na vrhu in nanj pozvonili.

Okrog enajstih smo z ladnjico odpluli čez Bohinjsko jezero proti slapu Savica, vendar pa smo se za nepozaben razgled morali še malo potruditi in prehoditi 554 stopnic. V koči pri Savici smo si privoščili še izvrstno kosilo in jabolčni zavitek.

Ker so učenci cel vikend tako pridno planinarili, smo se za nagrado na poti proti domu ustavili še v McDonaldsu, kjer so se otroci lahko posladkali še s sladoledom.

Mentorice Barbara Rodica, Monika Ščuka in Petra Rakovec

 

Ste že prebrali?

Čeljustniki ponovili lanski uspeh

Čeljustniki ponovili lanski uspeh

Za šolsko ekipo First Lego League je že šesta sezona. V letošnji sezoni se je šolska ekipa Čeljustniki spopadla s...

Prireditev v znamenju rožic

Prireditev v znamenju rožic

»Lepa si, ko te jutro prebudi. Lepa, ko utrujena zaspiš. Lepa, ko se nasmejiš in ko oči napolnijo ti solze« so verzi,...

Dostopnost