Skoči na glavno vsebino

Mineva peto leto odkar se osnovna šola dr. Bogomirja Magajne Divača udeležuje tekmovanj FLL (FIRST LEGO Lige).

Posebnost letošnje sezone je, da je bila sezona ponovno po dveletnem premoru in številnih zapletih izpeljana »v živo« in sicer kvalifikacije v Celju in 15. 5. 2022 državni finale in regijski finale, ki vključuje še Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo. Srečanje je potekalo na Fakulteti za Elektrotehniko v Ljubljani. Bilo je bučno, napeto in zanimivo. Zanimivo je bilo opazovati vso kreativnost in zagnanost učencev iz Slovenije in drugih balkanskih držav.

Šolo je zastopala ekipa, ki jo sestavljajo: Anja Kocjančič, Blažka Grižon, Klara Felicijan, Timotej Sosič, Aljaž Adam, Andrej Starc, Vitan Mramor, Jaka Iskra, Ian Ovid Juh in Ivan Felicjan.

Skupna uvrstitev ekipe tako v državnem prvenstvu, kot v regiji Adrija je bila 4. mesto.

Celotni posnetek tekmovanja si lahko ogledate na povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=4jcvj_6d2G0 .

Naša najuspešnejša vožnja se začne na 3.43.30.

Več o zmagovalcih in FLL dobite na povezavi:

http://www.fll.si/velika-zmaga-fll-ja-odprto-drzavno-prvenstvo-fll-slovenije/finale-regije-adria

Vsem tekmovalcem čestitamo za doseženo mesto in jim želimo še nadaljnjih uspehov.

Vseh uspehov pa ne bi bilo brez pomoči zunanjih strokovnjakov, ki so učencem prišli predstaviti transport v večjih podjetjih. Zahvaljujemo se Neži Subič, ki opravlja logistično delo v podjetju Seven Refractories, Marjanu Masiču, ki je vodja železniške pretovorne postaje v Luki Koper in Maksu Semetu, učitelju elektrotehnike in informatike na Elektrotehniško-računalniški šoli Ljubljana ter podjetju SMT d.o.o. za pomoč in podporo.

Ste že prebrali?

Dostopnost