Skoči na glavno vsebino

“Ko hiša po kruhu diši,

to hiša je srečnih ljudi,

najlepše pa je, ko na isti naslov

prispejo otroci z različnih vetrov.”

(iz Ko hiša po kruhu diši)

 

V petek, 24. 12. 2021, smo se učenci in učiteljice PŠ Vreme skupaj z go. ravnateljico Damijano Gustinčič ter go. pomočnico ravnateljice Barbaro Skalec Volk s pomočjo računalnikov in aplikacije Zoom povezali z Domom starejših občanov iz Ilirske Bistrice in Domom upokojencev iz Sežane.

Prebivalcem obeh domov smo zaželeli dobrodošlico v naši družbi, jim predstavili video posnetek, ki smo ga posneli ob prihodu dedka Mraza, in jim voščili vse najlepše želje ob prihajajočih praznikih. Učenec Grega pa jim je zaigral tudi na harmoniko in jih na ta način spodbudil k skupnemu petju Slakove pesmi V dolini tihi.

Ker je božični čas čas povezovanja in deljenja veselja med ljudmi, smo za njih pripravili tudi skromna darilca – domače krušne drobtine. Te so pomagali sušiti in mleti tudi učenci, z njimi pa smo pri prebivalcih obeh domov želeli vzbuditi spomine na mladost in na toplino doma.

Na koncu srečanja smo se poslovili z željo, da se še kdaj srečamo – bogatejši za nove spomine in nasmejane obraze.

 

 

 

Ste že prebrali?

Pravljica na potujoči knjižnici

Pravljica na potujoči knjižnici

Potujoča knjižnica, Osrednje knjižnice Srečka Vilharja iz Kopra, že vrsto let obiskuje vremske otroke. Učenci si lahko...

Pust, pust, krivih ust

Pust, pust, krivih ust

Današnji pustni torek je bil ustvarjalno pisan in igriv. V šolo so navsezgodaj zjutraj prihajale nasmejane maškare v...

Dostopnost