Skoči na glavno vsebino

V sredo, 20. 10. 2021, je ob 10. uri na matični šoli v Divači potekala vaja evakuacije iz šolskih prostorov. Zaradi požara smo poklicali Prostovoljno gasilsko društvo Divača. Vsi učenci in zaposleni smo zapustili šolske prostore, pri tem uporabili  glavni in službeni izhod šole, izhode iz  telovadnice in  štirih učilnic. Na zbirno mesto, to sta športni igrišči za šolo, smo prišli v 4 minutah. Deset dobro opremljenih  prostovoljnih gasilcev je   v 10-tih minutah prišlo  v šolo in pogasilo požar. Pregledali so šolske prostore in nato obvestili ravnateljico, da je vrnitev v šolo varna.

Po uspešni evakuaciji so si učenci 1. triletja ogledali gasilsko opremo in vozila, gasilci so radovednim učencem predstavili delo gasilcev.

Zahvaljujemo se članom PGD Divača za uspešno izpeljano vajo evakuacije, ki nas je opolnomočila za pravilen odziv, če bi kdaj resnično morali na hitro zapustiti šolske prostore.

Damijana Gustinčič
Fotografije: Anamarija Meglič

Ste že prebrali?

Čeljustniki ponovili lanski uspeh

Čeljustniki ponovili lanski uspeh

Za šolsko ekipo First Lego League je že šesta sezona. V letošnji sezoni se je šolska ekipa Čeljustniki spopadla s...

Prireditev v znamenju rožic

Prireditev v znamenju rožic

»Lepa si, ko te jutro prebudi. Lepa, ko utrujena zaspiš. Lepa, ko se nasmejiš in ko oči napolnijo ti solze« so verzi,...

Dostopnost