Skoči na glavno vsebino

V septembru smo dva petka zapored, v okviru izbirnih predmetov Rastline in človek ter Raziskovanje, šli h gospodu Stojanu Korošcu iz Divače na ogled sivkinega polja. Gospod Stojan nam je najprej opisal, s čim se ukvarja in nam pokazal, kje raste sivka in katere izdelke izdeluje iz nje.

Nato nam je razložil postopek izdelave mila, katerega smo tudi skupaj naredili. Vse sestavine smo po navodilih zmešali in jih nato vlili v posodice ter počakali, da se strdi. V šoli smo po štirih dneh vzeli milo iz posodic. Sedaj pa moramo počakati šest do osem tednov, da se milo v celoti posuši, da ga zapakiramo in odnesemo domov ter preizkusimo.

Barbara Rodica, učiteljica

(Visited 12 times, 1 visits today)

Ste že prebrali?

Tradicionalni slovenski zajtrk 2023

Tradicionalni slovenski zajtrk 2023

Začetek jeseni v Sloveniji prinaša okusno tradicijo – obeležitev Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki že trinajsto...

Mi smo živa dediščina

Mi smo živa dediščina

Ob praznovanju 20. obletnice UNESCO Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine, ki smo jo obeležili v okviru...

Dostopnost